Geen massale euthanasie meer voor 10.000 zwerfdieren in Bulgarije

Geplaatst op dinsdag 05 april 2011 @ 11:29 , 533 keer bekeken

De Bulgaarse hoofdstad Sofia, een stad met 1,4 miljoen inwoners, herbergt maar liefst 10.000 zwerfdieren. Dit vormt een risico voor de volksgezondheid,want de dieren kunnen ziekten overbrengen. Daarnaast lijden de honden zelf onder ziekten en ondervoeding. Steeds vaker wordt er door de autoriteiten besloten tot massale euthanasie.  Dit is slechts een tijdelijke oplossing.

Stichting Vier Voeters   heeft al 10 jaar lang het Stray Animal Care-project, die gericht is op lange termijn. De methode houdt in dat dieren worden gevangen, onderzocht, behandeld en gecastreerd, om vervolgens voorzien van een oormerk weer te worden vrijgelaten. Vier Voeters voert de behandelingen kosteloos uit.  In ruil daarvoor nemen de autoriteiten de brandstofkosten voor hun rekening en ook zorgen zij voor faciliteiten waar de dieren kunnen bijkomen na de behandeling. Daarnaast hebben zij verklaard geen euthanasieprogramma’s meer uit te voeren.

Na 4 jaar onderhandelen met de lokale autoriteiten is het nieuwe project gestart.  Het Stray Animal Care is de enige effectieve methode gebleken om het zwerfdieren probleem terug te dringen. In 2010 heeft  Stichting Vier Voeters met dit project 8870 dieren behandeld. Foto’s Stichting Vier Voeters


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: