Tunnel gesloten nadat koe verkeersbord ramt

Geplaatst op dinsdag 05 april 2011 @ 11:12 , 468 keer bekeken

In het Australische Melbourne is een tunnel deels gesloten nadat een koe op een veetransport tegen een elektronisch verkeersbord smakte. De vrachtwagen reed gewoon door.

Op beelden van beveiligingscamera's is te zien hoe het dier zich opricht en tegen het bord botst. Het is nog niet duidelijk of de bestuurder de klap heeft gevoeld, of hoe erg de koe eraan toe is.

Hoogte
Het type vrachtwagen dat gebruikt werd, past normaal net in de tunnel. Dat kan dus problemen opleveren wanneer een dier net de kop buitensteekt. Woordvoerder Selby-Lynn Nicholas van tunnelbeheerder CityLink zegt aan de Sydney Morning Herald dat zijn organisatie een informele afspraak heeft met de veesector om tunnels te mijden wanneer er dieren aan boord zijn van dergelijke transporten. "Ik weet niet waarom dat in dit geval niet gebeurd is", zegt hij.

Tweede incident
Het is vandaag het tweede verkeersincident met een rund in de omgeving van Melbourne, nadat eerder op de dag een ambulance een koe ramde. Dat dier overleefde de klap niet, maar de ambulanciers bleven ongedeerd. Hun voertuig moest worden weggetakeld. (hlnsydney/sam)


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: